tirsdag 1. september 2009

Hmmm... Skeptisk

Tre nyfødte drept av bakteriesmitte i Sverige



Det er fælt å lese, og multiresistente bakterier er ikke noe å spøke med, men med pandemien som nå raser verden over og tar livet av titalls folk over hele verden, (første bekreftede dødsfallet i Sverige bekreftet nå) klarer jeg ikke å la være å tenke på at dette er nok et stunt for å selge medisiner.

Ser vi snart mirakelmiddelet "Tamibac", som alle må hamstre og myndighetene må kjøpe inn 3 til hver av?

Kjenner jeg er litt kynisk nå, men klarer ikke la være.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det er vel heller slik at denne situasjonen har oppstått pga at det har vært solgt for mye medesiner, vi har brukt alt for mye atibiotika på sykdommer hvor det har vært unødvendig, eller til og med helt uten virkning. Nå står vi der at bakteriene begynner å bli resistente, og da er det de svake som blir hardest rammet.Stakkars familier, det er en tragedie som man ikke unner noen.

Anonym sa...

Multiresistente (sykehus-)bakterier er et vestlig problem først og fremst. Det er her man har brukt for mye antibiotika. Saken i Sverige er ille fordi nyfødte døde. Finne opp ny antibiotika er neppe en langvarig løsning, snart er bakteriene resistente mot den også. Så ja..flere er "hmm...skeptisk".

Jon sa...

Er nok ikke noe rart i dette tilfellet. Det jeg syntes er rart er det svineinfluensa tilfellet vi hørte om for to dager siden... Er dette den samme saken? 6% av alle sykehusinnlagte får nosokomiale infeksjoner. Det som er rart er at fhi ikke opplyser om farenn for resisten hos H1N1 ved bruk av Tamiflu.

Helge Bernhardsen sa...

Ser nå at hele innlegget mitt er en del flåsete, men likevel...

Det er i det hele tatt merkelig at tamiflu stadig vekk blir nevnt i svineinfluensasammenheng.

Det jeg mente, var vel at det snart dukker opp en selger som mener å ha noe skrot på lager som muligens kan virke mot denne Klebsiella-saken, og får navnet ut i media.

3 døde og 3 smittede på ett sykehus virker jo allerede mer alvorlig enn svineinfluensa.

Google "h1n1 tamiflu resistance", og det kommer opp haugevis av treff.

Dette var det første:
http://www.virology.ws/2009/01/09/tamiflu-resistance-of-influenza-h1n1-strains/

Per Erik Hansen sa...

Hva med bakteriell implantasjon? Dvs implantere friske bakterier av den typen vi skal ha som kan bekjempe de vi ikke skal ha for mange av. Utrolig at legene ikke lærer seg mer om dette snart.

Anonym sa...

Det finnes antibiotika mot bakterien klebsiella, men kan bare gis på sykehuset. Barna som døde var nok svært premature i tillegg- noe som gjør bakterien farlig.

Unknown sa...

Jeg mener at i løpet av de neste ti- og hundre årene vil vi sikkert se flere slike bakterier som er blitt multiresistente, og vil sikkert bli en risiko for menneskeheten en tid fremover. Det som jeg mener er en tiltak er rett og slett å ro ned på bruken av antibiotika. Vi er ikke skapt av glass of sukkerspinn og vi kommer ikke til å dø pga sår hals eller feber.

Kort sagt, ikke bli en pyse og løp til den nærmeste apoteket for å kjøpe antibiotika bare fordi du har hostet i 5 timer strekk.

Legg inn en kommentar