lørdag 15. august 2009

Hansker påbudt!? Hva i ALLVERDEN!!!

Jeg begynner på å lure på om denne svineinfluensaen er en mental lidelse mer enn noe annet.
VG skriver at Coop har innført påbudt bruk av engangshansker ved håndtering av uemballerte varer...
Hjelpemeg hvor paranoide skal vi bli? Og hva er egentlig nytteverdien i dette?
Hvis hver en stakkars jævel som har lyst på frukt blir nødt til å ta på seg hansker først, utgjør dette, om jeg kan bruke meg selv som eksempel, ca 100 engangshansker i året. La oss si at halvparten av alle nordmenn handler noe uemballert 2 ganger i uka i løpet av et år. Da er vi oppe i godt over 200 millioner engangshansker som altså skal rettferdiggjøre at det kanskje muligens er en liten fare for at det skal komme smitte fra kunde til kunde i en lokalbutikk.

Hva med de som høster frukten? De som pakker den? Nyser de aldri? Er de aldri sjuke på jobb?
Hvorfor har ikke dette vært et problem før?

Til de som synes det er ekkelt at andre har sett på frukten før deg:
Sjekk denne: Ville du spist fra dosetet? Og tenk litt på det neste gang du taster inn koden på kortterminalen.
Jeg tenker ikke på det, og jeg er sjeldnere syk enn de fleste!


Og hva med miljøprofilen til Coop? Den gikk vel rett i grisen nå!

I tilfelle noen er på vei til å kommentere ettellerannet latterlig om miljøvennlige engangshansker... Det finnes ikke! Engangs og miljøvennlig er i all hovedsak motsetninger.
Mulig det finnes noen som er mer eller mindre miljskadelige enn andre, men miljøvennlige engangshansker tror jeg er helt umulig å finne opp.

Og rett etter at saken med engangshansker poppet opp på vg.no, dukket det opp en liten notis om at det er som som vel de fleste av oss tror - mye frykt og propaganda, men lite annet.
Svineinfluensaen kan være på vei tilbake!

10 kommentarer:

Anonym sa...

De som tjener på dette, er produsenter av medisiner, vaksiner, engangsditten og engangsdatten, antibakterielle våtservietter og flytende såpe. Mistenker noen for å slå salto hele veien til banken.

Anonym sa...

Dette er helt vanlig i andre land i europa. Nesten rart at vi ikke har gjort det før.

Anonym sa...

syns hanskebruk skulle ha startet for lenge siden. Alle de ekle fingrene som nevler borti mat en skal spise... yuck!

Anonym sa...

Engangshandsker burde vært obligatorisk i alle dagligvarbutikker der kundene selv håndterer frugt og grønnsaker. Det burde vært innført forlengst og ikke kun pga dette svineinfluensa hysteriet som råder.. Og det skulle allerede vært et krav i fra helsemyndighetene at der skal brukes engangshandsker. Det er helt vanlig i f.eks Italia at kunder tar på seg enganghandsker før de begynner på plukke på frugten. Det er vel ikke noe mer motbydeligt å tenke på at fremmede hender har klemt og kjent på tomatene eller eplene som du skal ha med deg hjem til helgen! Husk på at det er ikke alle som har det for vane å vaske hender etter toalettbesøket verken i supermarkedet eller der hjemme. Så våkn opp folkens! Så kan man jo si at svineinfluensa epidemien er godt for noe.

Helge Bernhardsen sa...

Jeg er helt uenig.

Det er jo ingen som vet hva som har skjedd med frukten før den kommer ut i butikken, men det er vel greit.
Dette er et typisk eksempel på strutsementalitet;
det en ikke ser, skader en ikke.

En annen ting er at det sannsynligvis sånn fra et smitteperspektiv hadde vært bedre om folk hadde på seg munnbind før de begynte å plukke frukt.

Anonym sa...

Dette er helt topp og burde kommet for mange år siden. Vi var for flere år siden på en COOP-butikk like utenfor Sienna, Italia. Der var det pålagt å bruke engangshansker i frukt- og grønnsakavdelingen, du ble temmelig fort tilsnakket dersom du ikke hadde på hansker. Tenk på alle dem som putter fingrene i munnen for å åpne plastposene og deretter skal klemme og kjenne på ferskvarene.GRISETE SPØR DU MEG.

=) sa...

Hmm.. Hva med å vaske all frukt før det spises? Det gjør jeg ALLTID og hittil har jeg ingen mystiske sykdommer!
Denne panikken er helt på jordet!

Unknown sa...

Alle mennesker burde oppbevares i individuelle lufttette beholdere. Det ville nok bli vanskelig å puste, men hva gjør man ikke for helsas skyld?

Helge Bernhardsen sa...

@Anonym angående å putte fingrene i munnen og åpne plastposene... Du får håpe de gjør det FØR de tar på seg hanskene.
Og tenk på de hygieniske forholdene der disse fruktene blir plukket og pakket før du skuler på fyren ved side av deg i butikken.
Og ser jeg deg med et sånt flerbruks handlenett samtidig som du står med engangshansker, så kommer du til å få høre det!

Tenk nøye! Hva er det egentlig du beskytter ved å ta på deg engangshansker? Om du er ren på hendene, så trenger du vel ikke bruke engangshansker?
Du er jo i indirekte kontakt med andre OVERALT ellers, så hvorfor skal du ta på deg engangshansker akkurat i fruktdisken?

Hva med penger? Nei, du bruker kort? Tastaturer er ifølge en del artikler jeg har lest en av de største bakteriebombene vi har.

Anonym sa...

Spørsmål til dere som går inn for engangshansker i fruktdisken: Dersom alle kundene bruker engangshansker, putter dere frukten rett i munnen uten å skylle den i vann først?

Hvis nei: Er det egentlig nødvendig med engangshansker til alle kunder?

Hvis ja: Æsj!

(Fikk ikke til å legge inn kommentaren med navn)

Legg inn en kommentar