mandag 10. august 2009

Nå må det vel snart bli stille i fjøset?

Hvor lenge har det vært gnåla om denne svineinfluensaen nå, og hvor mange er det som har fått denne superskumle sykdommen som ingen vet noe om?
Det er ikke lenge siden vi hadde fugleinfluensa og SARS, og såvidt jeg vet så finnes disse fortsatt i omløp, men det var vel ikke en stor nok hit for de som lever av andres sykdommer, så de måtte relansere faenskapet under navnet svineinfluensa.
Skadelig som fy, får folk til å hamstre unyttige legemidler, og stå så tett i døra til legen at virkelig syke folk ikke kommer til...
Hvor mange er det som er smittet av "vanlig influensa" i den perioden vi har hatt svineinfluensa, og hvor mange døde av dette?
Hva er skadevirkningene rundt å skape unødig panikk?

For min del begynner jeg å få seriøse svettetokter og traumer hver gang jeg ser en artikkel om svineinfluensa i media... Ja, reneste influensasymptomene!
Kanskje vi rett og slett er vitne til den første sykdommen som smitter via multimedia?

Jeg tar på meg briller med svinefilter, og stålsetter meg for katteinfluensaen, eller blir det HOAXviruset neste?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ikke vær så selvsentrert. Man ønsker at det skal være fokus på å ikke spre smitte - dvs vise den folkeskikken vi alltid bør leve etter (men som noen har jævlig vansklig for å forstå)

Vaske hender før man spiser.
Vaske hender etter man har vært på do.
Vaske hender når det er lenge siden sist og du har vært i kontakt med mye rart.
Ikke minst holde deg hjemme når du er syk - dvs til du er smittefri - ikke til du føler deg "frisk nok".

Det hele kun for å begrene spredning - slik at færrest mulig i risikosonen blir dårlige før man rekker å vaksiner.

For eksempel - barn med astma og kreftsyker eller andre sykehuspasienter.

Anonym sa...

Skal vi se... Det siste tilfellet av SARS ble avdekket i 2004, heldigvis ettersom den hadde en dødelighet på ca 10 %. Fugleinfluensaen er derimot fortsatt her, men smitter ikke mellom mennesker, men fra fugl til menneske, dette skal vi også være glad for ettersom over halvparten av de 400-500 som har fått den har omkommet. Dessuten er det så få som har blitt smittet av disse syksommene at det ikke er sammenlignbart...

Svineinfluensaen derimot har ikke stor dødelighet, men til gjengjeld er omtrent ingen immune mot sykdommen, da vi ikke har vært borti den før. Det er altså ikke noe spesielt farlig i seg selv, men kan skape samfunnsmessige problemer da 20-30 % av arbeidsstokken plutselig blir borte fra jobb. I tillegg er den, i likhet med vanlig influensa, farlig for de med sykdommer fra før. Altså er det kanskje ikke noe problem for deg, men for bestemor med svakt hjerte, eller mor som har diabetes, eller hva med den 10 år gamle nevøen din med Astma?

Det er da vel ingen som har sagt at dette er den nye svartedauen er det vel? Men det betyr vel ikke at de som ikke er like godt rustet mot luftveissyksdommer bare kan dø? så og si ingen er forresten smittet av vanlig influensa i Norge i denne perioden ettersom influensasesongen ikke har startet enda..

Helge Bernhardsen sa...

Jo.. bedre føre var enn etter snar, er det noe som heter, og så er det også noe som heter ulv, ulv.

Jeg tror, uten noen annen bakgrunn enn at historien ser ut til å gjenta seg, svineinfluensaen kommer til å gå forbi i det stille sånn rent klinisk, mens den for øyeblikket er på en kraftig topp psykologisk. Beklager terminologien, jeg er ikkeno medisinmann.

Nå hamstra jeg ikke tamiflu, munnbind og antibac de forrige mediapandemiene heller, men jeg tok det hele noe mer alvorlig.

Anonym sa...

Vi har vært borti svineinfluensaen før. Du har kanskje hørt om Spanskesyken?

Begge deler er Influensa type A, H1N1-virus.

Legg inn en kommentar